Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

   ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΙΣ 15-03-2018 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ .❄🏂

   Η Βασιλίτσα αποτελεί μια από τις κορυφές της οροσειράς της Πίνδου. Υπάγεται στο εθνικό πάρκο της βόρειας Πίνδου και το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στο νομό Γρεβενών, ενώ ένα μικρό τμήμα της στο νομό Ιωαννίνων. Σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού Γρεβενών και βορειοδυτικά του νομού (σε ένα ανοιχτό οροπέδιο σε ύψος που ξεκινάει από τα 1.642 μ. και φτάνει τα 2.100 μ.), βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας. Από την Αθήνα απέχει 420 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 215 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ

  Το Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας δημιουργήθηκε το 1975 από μια ομάδα ανθρώπων που συνέστησαν τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο, με όραμα την ίδρυση του Χιονοδρομικού. Ο πρώτος συρόμενος αναβατήρας μήκους 1.060 μ. που τοποθετήθηκε στο διάσελο Βασιλίτσας - Γομάρας, σε υψόμετρο 1.788-2.060, λειτουργεί μέχρι σήμερα μεταφέροντας 800 χιονοδρόμους την ώρα. Το 1991 οι υποδομές του παραχωρήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το χιονοδρομικό μετονομάστηκε σε Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
 Αναλλοίωτη παραμένει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά που κυκλώνει το χιονοδρομικό, αφού όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Από τα πλεονεκτήματα του κέντρου είναι η μεγάλη διάρκεια του χιονιού που κρατάει από τον Νοέμβριο μέχρι την άνοιξη, καθώς και η μεγάλη ποικιλία στις πίστες.
   Αρκετές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας την χειμερινή περίοδο. Αγώνες ορειβατικού σκι από την ΕΟΟΑ και αγώνες snowboard. Επίσης στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ πολλές είναι οι εκδηλώσεις που αφορούν τις μικρότερες κυρίως ηλικίες. Ο εξοπλισμός είναι διαθέσιμος από το Κέντρο για κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να πάρει μέρος στα ετήσια τουρνουά.
Το σήμα του χιονοδρομικού είναι εμπνευσμένο από το μαμούθ με τους τεράστιους χαυλιόδοντες, το οποίο έζησε στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια.(WIKΙPEDIA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου