Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

    Η ΣΤ΄1 Τάξη έκανε την προηγούμενη εβδομάδα εκλογές για το μαθητικό συμβούλιο του τμήματος. Τα αποτελέσματα των εκλογών:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βαρδάκας Γιάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζαφειρίου Βίβη
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Στάθης Παναγιωτίδης
ΤΑΜΙΑΣ: Καλαμπούκας Γεώργιος

Οι αρμοδιότητες των μελών του 4μελούς συμβουλίου είναι:

o    Ο πρόεδρος του συμβουλίου προεδρεύει στις συνεδριάσεις του και συγκαλεί με ευθύνη του τις έκτακτες συνεδριάσεις του συμβουλίου. Υπογράφει επίσης όλες τις πράξεις και αποφάσεις του συμβουλίου της τάξης του.
o    Ο γραμματέας αναπληρώνει τον πρόεδρο, τηρεί βιβλίο πρακτικών των συνεδριάσεων του συμβουλίου, συνοψίζει τα θέματα για τις συνεδριάσεις του συμβουλίου σε συνεργασία με τα άλλα μέλη του προεδρείου. Τα πρακτικά υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας. Φροντίζει επίσης, για τη διεξαγωγή της αλληλογραφίας.
o    Ο ταμίας τηρεί βιβλίο ταμείου, έχει την ευθύνη εισπράξεων και πληρωμών της μαθητικής κοινότητας.
o    Τα άλλα μέλη του συμβουλίου είναι ισότιμα προς τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου.


    Το 4μελές συμβούλιο έχει συλλογική ευθύνη για το συντονισμό των λειτουργιών της μαθητικής κοινότητας. Το συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα και έκτακτα με πρωτοβουλία του προέδρου ή τριών μελών του. Το συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αν παραβρίσκονται τουλάχιστον 3 μέλη του.

     Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και όλα τα μέλη δικαιούνται από μία ψήφο. Όλες οι ψηφοφορίες είναι φανερές. Οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων. Το συμβούλιο κάθε τάξης ή τμήματος έχει μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας το δικό του χώρο, για να φυλάει εκεί τα βιβλία και τα έγγραφα που χρησιμοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου